Skupiny sdílení

Zažít přijetí a porozumění okolí, sdílet s druhými a vzájemně se sblížit - to lze jen při skupinové terapii. Překonání obav a odhalení vlastních hlubokých prožitků je pro mnohé velkým a významným krokem. Možnost naslouchat příběhům druhých je obohacující - zprostředkovává nám poznání něčeho, co jsme sami nikdy neprožili. Skupina poskytuje jakési “laboratorní prostředí”, ve kterém se můžeme učit fungovat v rámci sociálních interakcí, naslouchat, překonávat zábrany i získávat užitečnou zpětnou vazbu. Terapeutické skupiny jsou vedeny podporujícím způsobem dle principu “encounter groups” C. R. Rogerse. Kapacita skupiny je 30 osob, účastní se vždy dva terapeuti, mým spolupracovníkem je Ondřej Suchý.

Schůzky jsou určeny pro dospělé, probíhají s týdenní frekvencí. Nová skupina bude otevřena v lednu 2025.

Co vás může zajímat

  1. Kolik to stojí?
    V průběhu 5 měsíců proběhne 20 setkání, každé trvá 90 minut a stojí 750 Kč. Hradí se celková částka převodem na účet.
  2. Kdo se může zúčastnit?

         Skupiny jsou určeny pro dospělé od 18 let. Nejsou vhodné pro osoby s diagnózou z okruhu psychóz.

  1. Co od skupin čekat?

         Encounter groups jsou zaměřeny na sebepoznání a seberozvoj prostřednictvím sdílení v důvěrném, bezpečném a podporujícím prostředí. 

  1. Kdy budou skupiny probíhat?

Scházet se budeme ve čtvrtek od 17:00 do 18:30 v prostorech centru Ústí nad Labem.

  1. Jak se přihlásit?
    Úvodní setkání proběhne v 8. 1. 2025. Chcete-li dorazit, registrujte se, prosím, prostřednictvím e-mailu. Jednorázový účastnický poplatek je 500 Kč. Pokud se rozhodnete absolvovat následný cyklus 20 setkání, přihlásit se můžete osobně po skončení úvodního setkání.